Masszázs a cseresznyefák nyomában

Masszázs a cseresznyefák nyomában

Masszázs a cseresznyefák nyomában

Ismerek egy shiatsu masszőrt, aki minden alkalommal úgy készül a pácienseire, mint egy különleges találkozásra. Miközben meggyújtja a relaxációs hangulatot teremtő mécseseket, puha fekvőhelyet és lágy zenét készít elő, valahol már itt belecsempésződik a meditáció keleti egyszerűsége a jól ismert vad-nyugatba. Ez azért is különleges, mert maga a masszőr is egy keleti és nyugati medicínákkal egyaránt foglalkozó magánklinikán dolgozik, a Vita-Pharmon.

 

De mi is az a Shiatsu?                                                                                    shiatsu

 

Ez a japán akupresszúrás technikával dolgozó masszázs, a csont-kovácsolás határ mezsgyéjén mozog és a testünk meglevő energiáit oszlatja úgy szét, hogy nem roppan meg egyetlen tagunk sem, mégis minden zökkenőmentesen helyreáll.

 

Célja: A fizikai test megbomlott harmóniájának a helyreállítása, és az energetikai blokkok feloldásával, nyomó, feszítő, és nyújtó mozdulatokkal beindítani az öngyógyító képességet.

Hatására: a befagyott váll kimozdul, majd kényelmesen mozog, a vérkeringés helyreáll, a vérnyomásproblémák megszünnek, a lumbago vagy isiász megjavul, és a járás ismét könnyeddé válik.

Ellenjavallat: Nincs. A shiatsu keleti eredetéhez híven azon alapul, hogy jobb a megelőzés, mint a gyógyítás. Heti egy kezelés segít megakadályozni a bajok kialakulását, s mivel nincs mellékhatása, ajánlott azoknak az idült betegségekben szenvedőknek a kezelésére is, akik szívesebben választanak alternatív gyógymódot, vagy akiken a hagyományos gyógyszerek nem segítenek. E technika tehát bármilyen korú páciensen alkalmazható.

A Shiatsu tradicionálisan a földön történik, laza ruhában, és garantáltan ellazít, felfrissít, feltölt energiával, automatikusan korrigálja az eltéréseket, s önmagát a pszi- mezőben lávő saját mátrixához visszaigazítja újra megteremtve a rezgésharmóniát, s fenntartja a dinamikus egészség állapotát.

 

Címkék:

Üdvözlünk a Egészségblogon! Belépés Regisztráció Tovább a Házipatikára!